Follow us

Πίτα με βερίκοκα

Πίτα με βερίκοκα

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού

1 κ. βερίκοκα

500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

1/3 φλ. κορνφλάουρ

¾ φλ. άχνη ζάχαρη

½ φλ. λευκά αμύγδαλα σε φιλέτο

Μέλι, φρέσκα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει τελείως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο ελαφρά με τον πλάστη και ντύνουμε τον πάτο μιας λαμαρίνας φούρνου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Αραδιάζουμε επάνω στο φύλλο κουρού τα βερίκοκα κοντά–κοντά, με το κυρτό μέρος προς τα κάτω (η φλούδα να ακουμπάει στη ζύμη). Ανακατεύουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά χτυπημένα με τις βανίλιες, το κορνφλάουρ και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Περιχύνουμε τα βερίκοκα με το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Περιχύνουμε με το μέλι, γαρνίρουμε με τα φιλέτα του αμυγδάλου και τα φρέσκα φύλλα μέντας και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.