Υλικά
1 ½ κ. φτερούγες κοτόπουλου Υλικά
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. λάδι καρύδας ή σπορέλαιο
400 γρ. ανανάς κονσέρβας σε φέτες στραγγισμένος (κρατάμε το σιρόπι)
1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη + 1 γλυκιά πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
Για τη σάλτσα
1 φλ. από το σιρόπι του ανανά
3 κ.σ. κορνφλάουρ
3/4 φλ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σόγια με λίγο αλάτι
1 ½ φλ. νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλη πλαστική σακούλα το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και κουνάμε καλά για να ανακατευτούν.
Βάζουμε μέσα στη σακούλα τις φτερούγες και κουνάμε πάλι τη σακούλα να καλυφθούν παντού με το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τις φτερούγες από όλες τις μεριές.
Τις μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι το σιρόπι του ανανά με το νερό, το μηλόξυδο, τη σόγια σος και τον ζωμό του κοτόπουλου και διαλύουμε μέσα το κορνφλάουρ.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να πυκνώσει λίγο και περιχύνουμε τις φτερούγες.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες του ανανά κομμένες στα δύο και τις λωρίδες της πιπεριάς επάνω στις φτερούγες.
Ψήνουμε άλλα 10 –15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.
Α.Τ.