Follow us

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρια

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρια

Υλικά

Υλικά

6 μεγάλα, χοντρά κολοκυθάκια

1 φλ. ρύζι καρολίνα 

½ φλ. κουκουνάρια ελαφρά καβουρδισμένα

1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος

½  φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

Ξύσμα 1 μέτριου λεμονιού

½ φλ. χυμός λεμονιού 

1 ½   φλ. ε. π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια ματζουράνα ή 1 κ.γ ξερή ρίγανη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.

Τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο.

Ψιλοκόβουμε το ένα τρίτο της σάρκας και αφήνουμε την υπόλοιπη σάρκα ολόκληρη. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ½ φλ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα των κολοκυθιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 8 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε δυο –τρεις φορές.

Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν τελείως.

Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά, το κουκουνάρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε δίπλα –δίπλα σε μακρόστενο, βαθύ ταψάκι.

Στερεώνουμε ανάμεσά τους την υπόλοιπη ψίχα των κολοκυθιών.

Χτυπάμε το 1 φλ.

ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ½ φλ.

καυτό νερό μαζί με τη φρέσκια ρίγανη ή τη ματζουράνα ή την ξερή ρίγανη και μια γερή πρέζα αλάτι να γίνουν σαν γαλάκτωμα και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

Ψήνουμε για 1 ώρα.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.