Follow us

Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και ρύζι

Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και ρύζι

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ισομεγέθη

300 γρ. κιμά

½ φλ. ρύζι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα

1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο

2 πράσα ψιλοκομμένα

1 κ.γ, κανέλα σκόνη

4 κόκκοι μπαχάρι

2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε αλατισμένο βραστό νερό ίσα να τα σκεπάζει και βράζουμε για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν λίγο.

Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε γυρίζοντάς τα ανάποδα για 5 λεπτά και τα αδειάζουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι αφήνοντας οπωσδήποτε ακέραιες τις 2 εξωτερικές στρώσεις.

Αν δημιουργεί μια τρύπα στον πάτο του κρεμμυδιού καθώς το αδειάζουμε θα την καλύψουμε με ένα μεγάλο κομμάτι κρεμμύδι όταν πρόκειται να το γεμίσουμε.

Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που βγάλαμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το καρότο να μαλακώσουν λίγο.

Ρίχνουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και διαλύοντας τους σβόλους.

Ρίχνουμε την κανέλα και το μπαχάρι, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατιμισθεί ρίχνουμε τη ντομάτα και το ρύζι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα -αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το μπαχάρι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς C.

Γεμίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι επάνω και τα βάζουμε στριμωχτά το ένα δίπλα στο άλλο, σε ταψί ή πυρίμαχο.

Ρίχνουμε ένα δάχτυλο καυτό νερό και 1 κ.γ.

αλάτι, 2 κ.σ ελαιόλαδο (ίσως και 1 κ.γ.

πελτέ διαλυμένο στο νερό αν μας αρέσει η γεύση) και ψήνουμε γύρω στα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμύδια χωρίς να διαλυθούν -πρέπει να τρυπιούνται πολύ εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι.

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Α.Τ.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.