Υλικά
1 κ. σπανάκι και σέσκουλα ανάμικταΥλικά
½ κ. ανάμεικτα ζοχοί, παπαρούνες, καυκαλίθρες (ή κάποια από αυτά)
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι μάραθο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. φρέσκια ματζουράνα
2 μέτριες ώριμες σφιχτές ντομάτες
¾ φλ. ρύζι καρολίνα
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τη ντομάτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα αρωματικά χόρτα και τη ματζουράνα, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα χόρτα, μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά και μόλις γίνει τελείως το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά χόρτα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.