Υλικά
1 ½ κ.βλίταΥλικά
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
5 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτριες ώριμες σφιχτές ντομάτες
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα βλίτα μέχρι να φουσκώσουν.
Τα γυρίζουμε, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο τόσο, ώστε να κρατάνε και τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις σκελίδες του σκόρδου και το κρεμμύδι.
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα..
Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τα βλίτα και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις.
Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.