Follow us

Ψάρι φέτα στη λαδόκολλα με τζίντζερ, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια

Ψάρι φέτα στη λαδόκολλα με τζίντζερ, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά

Υλικά

4 φέτες ροφός ή βλάχος ή ξιφίας ή γαλέος πάχους 1 εκ.

2 ½  εκ. ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Χυμός 1 λεμονιού

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 

¾ φλ. ελαιόλαδο 

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε μπολ το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, την καυτερή πιπεριά και το ελαιόλαδο, να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Αλείφουμε τις φέτες του ψαριού και από τις δύο μεριές και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναρισθεί για 15 λεπτά.

Τυλίγουμε καλά κάθε φέτα σε λαδόκολλα φτιάχνοντας ένα πακέτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 30-35 λεπτά.

Μεταφέρουμε κάθε πακέτο στο πιάτο, το ανοίγουμε, συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.