Υλικά
500 γρ. λινγκουΐνι Υλικά
500 γρ. ξιφίας
300 γρ. κολοκυθάκια
300 γρ. ντομάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 φύλλα φρέσκιας μέντας
Για τη γαρνιτούρα
500 γρ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κύβους, το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε ελαφρά.
Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί Στο ίδιο λάδι, τηγανίζουμε το ψάρι για 3 -4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να χυλώσει.
Ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα το ψάρι και τα κολοκυθάκια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα της μέντας ψιλοκομμένα.
A.T.Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: ανακατεύουμε σε μπολ την ψίχα του ψωμιού, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγανάκι ανακατεύονας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βράζουμε τα λινγκουΐνι al dente και τα σουρώνουμε.
Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα του ψαριού, πασπαλισμένα με το μείγμα ψίχα ψωμιού-αμύγδαλα.