Follow us

Γέμιση για πίτσα με μανιτάρια και μοτσαρέλα

Γέμιση για πίτσα με μανιτάρια και μοτσαρέλα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια, λευκά καλλιεργημένα ή πορτομπέλο κομμένα σε φέτες

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες (αν θέλουμε)

μοτσαρέλα σε φέτες

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

λίγα φύλλα βασιλικό

μια φούχτα φύλλα φρέσκιας ρόκας πλυμένα και στεγνωμένα 3-4 φέτες προσούτο πολύ λεπτοκομμένο (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε ζεστάνει άδειο σε μέτρια φωτιά.

Τα μαγειρεύουμε και μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους ρίχνουμε το σκόρδο αν χρησιμοποιούμε.

Τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συχνά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανεβάζουμε τη φωτιά, τα σοτάρουμε, αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψήνουμε την πίτσα 20 λεπτά, τη βγάζουμε από τη φωτιά, την πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα, απλώνουμε επάνω τα μανιτάρια και τα βασιλικού, σκεπάζουμε με τις φέτες μοτσαρέλας και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.

Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια τη ρόκα και το προσούτο (αν χρησιμοποιούμε) και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.