Follow us

Καλαμαράκια με σάλτσα τυριών και ντοματίνια

Καλαμαράκια με σάλτσα τυριών και ντοματίνια

Υλικά

Υλικά

8 μέτρια καλαμάρια (συνολικά γύρω στα 1.200 γρ.)

450 γρ. φέτα

150 γρ. κατίκι

½ φλ. γάλα

3 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου

2 φλ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 κ.γ. καυτερή πάπρικα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¾ φλ. ημίγλυκο λευκό κρασί

Εκτέλεση

Δουλεύουμε στο μπλέντερ τα τυριά με το γάλα να γίνουν σαν κρέμα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια από την εξωτερική μεμβράνη, τα αδειάζουμε εσωτερικά και βγάζουμε προσεκτικά τη σακούλα με το μελάνι να μην σπάσει.

Κόβουμε το σώμα σε πλατιές λωρίδες.

Αφαιρούμε τα μάτια από τα κεφάλια και τα κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ⅓ φλ.

ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τα συχνά μέχρι να μαλακώσουν.

Ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε στο τηγάνι τη σάλτα τυριού και τα ντοματίνια.

Κλείνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, κουνάμε το τηγάνι 4-5 φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να μείνει 5 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη απλή σαλάτα αρτυμένη με ξύδι βαλσαμικό.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.