Follow us

Ρεγγοσαλάτα

Ρεγγοσαλάτα

Υλικά

Υλικά

τα αβγά από 3 ρέγγες

2 -3 μέτριες πατάτες βρασμένες σε κομμάτια

2 -3 κ.σ. ξίδι

Χυμός 1 λεμονιού

½ -¾ φλ. ελαιόλαδο

Ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Δουλεύουμε στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα τα αβγά μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε βαρύ μπολ και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας γρήγορα με τον αβγοδάρτη, περιμένοντας το ελαιόλαδο που έχουμε ρίξει πριν προσθέσουμε κι άλλο (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα)*.

Σερβίρουμε τη ρεγγοσαλάτα πασπαλισμένη με άνηθο ή μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο.

*Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο -λίγο το ελαιόλαδο μέσα στο μπλέντερ από το ειδικό άνοιγμα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.