Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Υλικά
1 φλ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
5 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
1 ¾ φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κακάο σκόνη
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Κρύο ρόφημα κακάο: 6 κοφτές κ.σ. κακάο+ 1 ½ φλ. γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
Για την γκανάς:
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 34 εκ.
ή στρογγυλό.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός τα αβγά, τη βανιλίνη, το μπράντι και τη ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι εναλλάξ με το ρόφημα κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα.
Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί -το ελέγχουμε εισάγοντας τη λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού στο κέντρο που πρέπει να βγει καθαρή.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την γκανάς: κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη να ενωθούν και να γυαλίσουν.
Απλώνουμε την γκανάς επάνω στη σοκολατόπιτα και τη βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε μέσα από το ταψί κομμένη σε κομμάτια.
Α.Τ.