Follow us

Τιραμισού με μπαγιάτικο τσουρέκι

Τιραμισού με μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά

Υλικά

Τσουρέκι (ελαφρώς μπαγιάτικο)

750 γρ. τυρί μασκαρπόνε (3 συσκευασίες)

100 γρ. ζάχαρη

100 ml ρούμι

150 ml καφέ espresso ristretto

¾ φλ. κακάο

150 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 130ο C.

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες 1 εκ.

και το ψήνουμε 5 –7 λεπτά από κάθε μεριά.

Το βγάζουμε, το τινάζουμε να φύγουν τα ψίχουλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει και τον ανακατεύουμε με το ρούμι.

Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη να ενωθούν τελείως να υλικά.

Ρίχνουμε το μασκαρπόνε και 2 κ.σ από το μείγμα καφέ –ρούμι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.

Βάζουμε μπροστά μας ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 32 εκ., βουτάμε πολύ γρήγορα μια –μια τις φέτες του τσουρεκιού στο μείγμα καφέ –ρούμι και τις στρώνουμε στριμωχτά στο ταψί.

Τις πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να πιουν το υγρό.

Αν υπάρχουν κενά, κόβουμε κομματάκια και τα βάζουμε ενδιάμεσα.

Στρώνουμε επάνω τη μισή κρέμα και την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Την καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες του τσουρεκιού, που βουτάμε πολύ γρήγορα στο μείγμα καφέ –ρούμι (αν φαίνονται πολύ στεγνές οι φέτες, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο ακόμα από το μείγμα καφέ –ρούμι) και τις καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού και κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο μέχρι να καλυφθεί τελείως η επιφάνεια.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.