Follow us

Τσιζ κέικ με σάλτσα από φραμπουάζ

Τσιζ κέικ με σάλτσα από φραμπουάζ

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

5 φύλλα ζελατίνης

Για τη σάλτσα

350 γρ. φραμπουάζ (σμέουρα) κατεψυγμένα*

2 ½ κ.γ. κορνφλάουρ 

3 κ.σ. ζάχαρη 

1/3 φλ. νερό

Εκτέλεση

Ψιλοτρίβουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα (να μην γίνουν σκόνη).

Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε ισόπαχα το μείγμα των μπισκότων στη βάση μιας φόρμας με σούστα (που αφαιρείται το εξωτερικό μέρος) διαμέτρου 20 εκ.

και ύψους 4 εκ.

πιέζοντάς το με την παλάμη ή με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού ή το πίσω μέρος ενός ποτηριού ή ενός μπουκαλιού.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε την κρέμα: μουσκεύουμε την ζελατίνη σε απλωτό μπολάκι με κρύο νερό.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.

Στύβουμε τις ζελατίνες, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με πολύ λίγο καυτό νερό και ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά μέχρι να λιώσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην κρούστα αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: αποψύχουμε τα φραμπουάζ (σμέουρα).

Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο κρύο νερό.

Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορνφλάουρ.

Προσθέτουμε τα φραμπουάζ και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και βράζουμε άλλο 1 λεπτό.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν το τσιζ κέικ έχει πήξει τελείως, το καλύπτουμε με τη σάλτσα, αφήνουμε στο ψυγείο άλλες 2 ώρες και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα.

A.T.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.