Follow us

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και μανιτάρια

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σπαράγγια

500 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

10 ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα

150 ml ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

500 γρ. ρόκα πλυμένη και στεγνωμένη

Χυμός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκτοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού από τα σπαράγγια και βγάζουμε τη φλούδα από το υπόλοιπο (ξεκινώντας από τη βάση και μέχρι τα 2/3 του ύψους του βλαστού).

Κόβουμε τις κορυφές σε μήκος περίπου 4 εκ.

και το κοτσάνι σε φετούλες. Ζεματίζουμε τις φετούλες σε βραστό αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, ρίχνουμε σε κρύο νερό και στραγγίζουμε.

Αφήνουμε στην άκρη και ξεχωριστά τις κορυφές των σπαραγγιών.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα 3 -4 λεπτά, προσθέτουμε τις φέτες των σπαραγγιών και μαγειρεύουμε 2 -3 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματάκια, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε τις άκρες των σπαραγγιών, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μοιράζουμε το μείγμα σε πιάτα επάνω σε ρόκα.

Αρτύζουμε με λίγες σταγόνες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.