Follow us

Καλαμαράκια γεμιστά με μάραθο, ντομάτα και φέτα

Καλαμαράκια γεμιστά με μάραθο, ντομάτα και φέτα

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. μέτρια καλαμαράκια ολόκληρα

1 ματσάκι  μάραθο

1 φλ. μαϊντανό

400 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 φλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ μπούκοβο

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας προσεκτικά το σακουλάκι με το μελάνι να μην σπάσει και το ζελατινώδες «κόκκαλο» διατηρώντας τα ολόκληρα.

Αφαιρούμε το ράμφος και τα μάτια από το κεφάλι και κόβουμε τα πλοκάμια στα δύο.

Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε και πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μάραθα και τα χοντροκόβουμε (χωρίς τα κοτσάνια).

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα σκόρδα με τον μάραθο μαζί με το κύμινο, μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε την εστία και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις ντομάτες και το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά 2 -3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ταψάκι.

Ρίχνουμε ανάμεσα τα πλοκάμια και περιχύνουμε με ½ φλ.

ελαιόλαδο χτυπημένο με ½ φλ.

νερό.

Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μισή ώρα.

Βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε να ροδίσουν.

Βγάζουμε σε πιατέλα, στάζουμε λίγο λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.