Follow us

Κροκέτες μπακαλιάρου (Croquetas de bacalao, Ισπανία)

Κροκέτες μπακαλιάρου (Croquetas de bacalao, Ισπανία)

Υλικά

Υλικά

300 γρ. παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος χωρίς κόκκαλα και πέτσες

500 ml γάλα

1 φύλλο δάφνης

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

1 φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 πρέζα pimenton (πιπέρι καγιέν)*

Αλεύρι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε τον μπακαλιάρο με το γάλα και τη δάφνη για 4 -5 λεπτά.

Τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε λεκάνη και μόλις κρυώσει λίγο και μπορούμε να τον πιάσουμε, τον «ξένουμε» με τα δάχτυλα σε μικρά κομματάκια.

Βράζουμε τις πατάτες στο γάλα που βράσαμε τον μπακαλιάρο μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 20 λεπτά, τις βγάζουμε στραγγιστά και τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ.

Τις βάζουμε στη λεκάνη με τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το pimentón και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι. Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους μπουκιάς και τα αλευρώνουμε.

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, γύρω στα 3-4 λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.

Τα σερβίρουμε μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα αρτυμένη με ελαιόλαδο και ρίγανη ή με ωμή σάλτσα από τριμμένη ντομάτα, σκόρδο και ελαιόλαδο.

Σημ.

Pimentón είναι στα ισπανικά το πιπέρι καγιέν.

Αν θέλουμε το αντικαθιστούμε με γλυκιά πάπρικα, απλή ή καπνιστή.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.