Υλικά
1 ½ κ. καλαµάρια σε ροδέλες,Υλικά
1 ½ κ.σ. κάρι
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 μέτρια πράσινα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες,
800 γρ. κρέµα καρύδας
1/3 φλ. σπορέλαιο
1 κ. ανάμικτα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, λάχανο, μανιτάρια, πράσο, κλπ) κομμένα σε λωρίδες πλάτους 1 εκ.
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, να στεγνώσουν τελείως.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκια για 2 -3 λεπτά.
προσθέτουμε το κάρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους, γύρω στα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην αρπάξουν.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περίπου 20 -30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των καλαμαριών, μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν τελείως.
Ρίχνουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε άλλα 5 -7 λεπτά να μαραθούν αλλά να μείνουν τραγανά.
Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας και το πιπέρι καγιέν, δοκιμάζουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι.
Α.Τ.