Follow us

Μπουρεκάκια με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα

Μπουρεκάκια με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας (για μπακλαβά)

½ φλ. μέλι

250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

100 γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένα

100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα

100 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένα

1 κ.γ. γλυκάνισο κοπανισμένο

1 κ.γ. καρδάμωμο κοπανισμένο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)

Για τη γαρνιτούρα

¾ φλ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

½ κ.σ. μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τα σύκα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γλυκάνισο, το καρδάμωμο και το μέλι. Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.

με ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.

Στρώνουμε τα φύλλα ανά δύο, λαδώνοντάς τα ανάμεσα.

Τα κόβουμε σε λωρίδες 10 εκ.

και βάζουμε 2 κ.σ γέμισης κατά μήκος της στενής πλευράς αφήνοντας μια απόσταση 2-3 εκ.

από την άκρη του φύλλου.

Τυλίγουμε τη λωρίδα σε μπουρέκι (ρολό), αλείφουμε τις άκρες με νερό και τις διπλώνουμε προς τα μέσα για να ασφαλίσουμε τη γέμιση.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια στο ταψί αφήνοντας απόσταση 2-3 εκ.

μεταξύ τους.

Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Ανακατεύουμε σε μπολ την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα μπουρεκάκια μέσα από λεπτό σουρωτήρι.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.