Υλικά
250 γρ. πολύ καλά βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια γίγαντες ή ελέφαντες Υλικά
1 καυτερή πιπερίτσα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ή ψημένη
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
½ φλ. ελαιόλαδο απαλό
1 κ.γ. τρουφέλαιο από μαύρη τρούφα
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε πολύ καλά την πιπεριά από το υγρό της.
Βγάζουμε όσες φλούδες μπορούμε από τα φασόλια.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα φασόλια, την καυτερή πιπερίτσα, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι σε κομμάτια και το ελαιόλαδο.
Δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, και προσθέτουμε το τρουφέλαιο.
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε στο σκεύος σερβιρίσματος.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τον άνηθο.
A.T.