Υλικά
Για τα μάφινς Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. γιαούρτι light
¼ φλ. ανθόμελο
1 δόση βανιλίνη
Για την κρέμα:
¾ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. άχνη ζάχαρη
½ φλ. ανθόμελο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τοn φούρνο στους 180ο C. Ντύνουμε μια φόρμα 12 θέσεων για μάφινς με χάρτινες θηκούλες.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι χτυπημένο με μια κουταλιά κρύο νερό και το μέλι να γίνουν ένα μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε ένα–ένα τα αβγά και τη βανιλίνη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε στο αλεύρι το μείγμα γιαούρτι –μέλι και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρη-αβγά–βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι ίσα να ενωθούν τα υλικά –δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι.
Γεμίζουμε τις θηκούλες με το μείγμα κατά τα 2/3 πλήρης.
Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε στο κέντρο της.
Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά, τα βγάζουμε από τη φόρμα και τα μεταφέρουμε με τις χάρτινες θήκες τους επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μελιού : χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε λίγη -λίγη την άχνη ζάχαρη μέχρι να ενωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε στο τέλος το μέλι και δουλεύουμε για 15 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και τη βγάζουμε κυκλικά επάνω στην επιφάνεια των μάφινς.
Αν δεν έχουμε κορνέ, την ρίχνουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι του γλυκού.
A.T.