Follow us

Γλυκό με λάιμ, καρύδα και τεκίλα

Γλυκό με λάιμ, καρύδα και τεκίλα

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. ζάχαρη

½ φλ. βούτυρο από το ψυγείο σε κυβάκια

4 αβγά

1 ½ φλ. νιφάδες καρύδας (με ζάχαρη)

1 κ.γ. ξύσμα λάιμ

1/3 φλ. χυμός λάιμ

3 κ.σ. τεκίλα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 γερή πρέζα αλάτι

Για γαρνιτούρα: άχνη ζάχαρη, ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε ένα ταψάκι 23 εκ.

Χ 33 εκ.

με χοντρό αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να περισσεύει το αλουμινόχαρτο κατά 5 εκ.

πάνω από τις πλευρές του ταψιού και το βουτυρώνουμε.

Το βάζουμε στο ψυγείο.

Σε μεγάλο βαρύ μπολ ανακατεύουμε το 1 ¾ φλ.

αλεύρι και το ½ φλ.

ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια του βούτυρο και δουλεύουμε με δύο πιρούνια μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.

Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο του ταψιού να σχηματισθεί μια ισοπαχής βάση.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και βγάζουμε από το φούρνο.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τον αβγοδάρτη, προσθέτουμε την καρύδα, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και την τεκίλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ¼ φλ.

αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ψήνουμε στους 180° για 25 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό επάνω σε σχάρα.

Το βγάζουμε από το ταψί ανασηκώνοντάς το, χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο που περισσεύει για το πιάσιμο.

Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και ξύσμα λάιμ.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.