Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
2 φλ. ζάχαρη
½ φλ. βούτυρο από το ψυγείο σε κυβάκια
4 αβγά
1 ½ φλ. νιφάδες καρύδας (με ζάχαρη)
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
1/3 φλ. χυμός λάιμ
3 κ.σ. τεκίλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
Για γαρνιτούρα: άχνη ζάχαρη, ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε ένα ταψάκι 23 εκ.
Χ 33 εκ.
με χοντρό αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να περισσεύει το αλουμινόχαρτο κατά 5 εκ.
πάνω από τις πλευρές του ταψιού και το βουτυρώνουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μεγάλο βαρύ μπολ ανακατεύουμε το 1 ¾ φλ.
αλεύρι και το ½ φλ.
ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια του βούτυρο και δουλεύουμε με δύο πιρούνια μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο του ταψιού να σχηματισθεί μια ισοπαχής βάση.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και βγάζουμε από το φούρνο.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τον αβγοδάρτη, προσθέτουμε την καρύδα, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και την τεκίλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ¼ φλ.
αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180° για 25 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό επάνω σε σχάρα.
Το βγάζουμε από το ταψί ανασηκώνοντάς το, χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο που περισσεύει για το πιάσιμο.
Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και ξύσμα λάιμ.
Α.Τ.