Follow us

Τάρτα με φρέσκο τυρί, πορτοκάλι και τζίντζερ

Τάρτα με φρέσκο τυρί, πορτοκάλι και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

Για την κρούστα

1 ½ φλ. αλεύρι

1 κ.σ. τζίντζερ ζαχαρωμένο, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. ζάχαρη

1 γερή πρέζα αλάτι

½ φλ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια

2-4 κ.σ.  νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

500 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. μασκαρπόνε)

¼ φλ. ζάχαρη

1 δόση βανιλίνη

430 γρ. τυρί ρικότα

2 αβγά

1 κ.σ. γάλα

1 γερή πρέζα αλάτι

1/4 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι

για τη γαρνιτούρα:

2 μέτρια λεπτόφλουδα πορτοκάλια

2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη της τάρτας: βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.

Με το μηχάνημα σε λειτουργία προσθέτουμε λίγο –λίγο το νερό και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε τη ζύμη για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 1 –2 λεπτά, συγκεντρώνοντάς την σε μπάλα.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν, τη βγάζουμε, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα, πιέζουμε από πάνω με την παλάμη για να ανοίξει και να γίνει επίπεδη και την ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου 32 –35 εκ.

περίπου.

Ντύνουμε με το φύλλο μια βουτυρωμένη φόρμα με σούστα διαμέτρου 23 εκ.

και τη βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα, βάζουμε επάνω όσπρια ή τους ειδικούς βόλους και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 170ο C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά να ροδίσει.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε σε μεγάλο, βαρύ μπολ το τυρί κρέμα, τη ρικότα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αβγά, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το γάλα και το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C.

Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα άκρα και να σταθεροποιηθεί το κέντρο.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει τελείως για 8 ώρες τουλάχιστον.

Με ένα μικρό μαχαιράκι, χαλαρώνουμε την ζύμη από τις πλευρές της φόρμας και ξεφορμάρουμε.

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 2 χιλ.

Βάζουμε τις φέτες μαζί με τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν ελαφρά.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με τις φέτες του πορτοκαλιού.

Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.

Αν θέλουμε, στολίζουμε το κάθε κομμάτι με ένα φυλλαράκι φρέσκιας μέντας.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.