Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση Νο 5)Υλικά
400 γρ. μυζήθρα ξερή
6 σκελίδες σκόρδο
6 φύλλα φασκόμηλο
1 φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τη μυζήθρα στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το φασκόμηλο.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Πασπαλίζουμε με μυζήθρα τον πάτο ενός ταψιού που να χωράει άνετα τα μακαρόνια, βάζουμε μέσα τα μισά, σκορπάμε επάνω τα μισά σκόρδα και πασπαλίζουμε με τη μισή από τη μυζήθρα που έμεινε.
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σκόρδα και την υπόλοιπη μυζήθρα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το φασκόμηλο και περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια.
Τα ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, να πάει το λάδι παντού και σερβίρουμε την ίδια στιγμή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.