Υλικά
3 κόκκινες γλυκοπατάτεςΥλικά
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα
400 γρ. καρότα
10 σκελίδες σκόρδο
3 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
1 φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (δεντρολίβανο, ρίγανη, λεβάντα, φασκόμηλο)
Αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, δεν τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια 4 εκ..
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια ίσου μεγέθους με την κολοκύθα. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες.
Κόβουμε κάθε κρεμμύδι σε 6 κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με τον κόλιανδρο, τα αρωματικά βότανα και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας προσεκτικά 1 -2 φορές.
Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 20 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε, αν θέλουμε, μαζί με πλιγούρι ή λευκό ή καστανό ρύζι.
Α.Τ.