Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας κατεψυγμένο ή 8 νωπά φύλλα κρούσταςΥλικά
Για τη γέμιση
500 γρ. κιμά αρνίσιο
2 φλ. ξερά κρεμμύδια ξυσμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξερός δυόσμος
½ φλ. αμύγδαλα λευκά χοντροκοπανισμένα
½ κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 ξυλάκι κανέλλα
1/3 φλ. ανθόνερο
2 αβγά
1 φλ. φρυγανιά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε τον κιμά διαλύοντας τους κόμπους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Σβήνουμε με το ανθόνερο και προσθέτουμε τη μαστίχα, την κανέλλα και τον δυόσμο.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις χλιάνει η γέμιση, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κάθε φύλλο οριζοντίως στα τρία (παράλληλα με τη στενή πλευρά).
Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο το κάθε κομμάτι και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες και ρολάρουμε για να φτιάξουμε το μπουρεκάκι.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα μπουρεκάκια τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν παντού και τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσό λάδι. Σερβίρουμε ζεστά.
A.T.