Follow us

Σαλάτα με μανιτάρια, ρόκα και κουκουνάρι

Σαλάτα με μανιτάρια, ρόκα και κουκουνάρι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μέτρια λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες

¾ φλ. κουκουνάρι

500 γρ. ρόκα

Για τη σάλτσα

½ φλ. ελαιόλαδο απαλό

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/2 κ.σ. σκόρδο λιωμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. ανθόμελο

1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

2 κ.σ. σπόρους ροδιού για γαρνιτούρα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί (ή τα πλένουμε πολύ γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε), κόβουμε την άκρη του ποδιού τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε σέικερ.

Απλώνουμε τα μανιτάρια σε βαθουλή πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αφήνουμε να μαριναρισθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, την κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια και τη βάζουμε σε σαλατιέρα.

Την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε κρατάμε 2-3 κουταλιές από τα μανιτάρια και μια κουταλιά από τα κουκουνάρια στην άκρη και μεταφέρουμε τα υπόλοιπα επάνω στη ρόκα.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω τα μανιτάρια και τα κουκουνάρια που κρατήσαμε.

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τους σπόρους του ροδιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.