Follow us

Scones (εγγλέζικα μικρά κέικ)

Scones (εγγλέζικα μικρά κέικ)

Υλικά

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 γερή πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

1/3 φλ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο σε κύβους

2/3 φλ. γάλα

1 αβγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και την μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τους κύβους του βουτύρου και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα ψωμιού.

Προσθέτουμε το γάλα λίγο–λίγο και δουλεύουμε γρήγοραμε το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά αλλά όχι και πολύ λεία ζύμη.

Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 5 εκ.σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε δισκάκια με κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ..

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, χτυπάμε το αβγό με ελάχιστο νερό και τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο. Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε τα σκόουνς από το φούρνο και τα ακουμπάμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.

Τα κόβουμε στη μέση και τρώμε αλειμμένα με βούτυρο ή με μαρμελάδα ή με διάφορα τυριά.

Συνηθίζονται στο απογευματινό τσάι ή στο πρωινό μας, αλλά και σαν σνακ οποιαδήποτε ώρα.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.