Follow us

Τηγανίτες

Τηγανίτες

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

μέλι, κανέλλα

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ δουλεύοντας με τον αβγοδάρτη.

Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να έχουμε ένα σχετικά πυκνό χυλό, που να πέφτει όμως από το κουτάλι. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μπόλικο λάδι μέχρι να κάψει –δεν πρέπει όμως να καπνίσει.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο λάδι κουταλιά –κουταλιά.

Όταν οι τηγανίτες γίνουν κρούστα και ροδίσουν, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα ή με πιρούνι και ακουμπάμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλλα ή πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.