Follow us

"Πίτα" στο τηγάνι με μπέικον και τυρί

"Πίτα" στο τηγάνι με μπέικον και τυρί

Υλικά

Υλικά

250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

200 γρ. αλεύρι 

250 ml νερό  

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ½  φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο 

2 φλ. πατάτες σε μικρούς κύβους

2  φλ. ξερό κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες

2 κ.σ. φρέσκα ή ξερά αρωματικά βότανα (μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κλπ)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι και νερό να φθάνει ένα δάχτυλο πάνω από το λαχανικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά,Ψ μέχρι να το πιουν και να μαλακώσουν τελείως.

Τα βγάζουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό να γίνει ένα πυκνός χυλός.

Τσιγαρίζουμε το μπέικον στο τηγάνι και μόλις βγάλει όλο το λίπος του, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ανακατεύουμε να ενωθεί με το μπέικον και αφήνουμε το μείγμα να ψηθεί σαν τηγανίτα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σηκώνοντας μιαν άκρη με ξύλινη σπάτουλα να δούμε αν έγινε από κάτω.

Ανακατεύουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με το τυρί, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι ή μπούκοβο και καρυκεύουμε με το αρωματικό βότανο (ή μείγμα αρωματικών) που μας αρέσει, φρέσκο ή ξερό (μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κλπ).

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην τηγανίτα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.