Υλικά
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο Υλικά
200 γρ. αλεύρι
250 ml νερό
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 φλ. πατάτες σε μικρούς κύβους
2 φλ. ξερό κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκα ή ξερά αρωματικά βότανα (μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κλπ)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι και νερό να φθάνει ένα δάχτυλο πάνω από το λαχανικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά,Ψ μέχρι να το πιουν και να μαλακώσουν τελείως.
Τα βγάζουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό να γίνει ένα πυκνός χυλός.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον στο τηγάνι και μόλις βγάλει όλο το λίπος του, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ανακατεύουμε να ενωθεί με το μπέικον και αφήνουμε το μείγμα να ψηθεί σαν τηγανίτα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σηκώνοντας μιαν άκρη με ξύλινη σπάτουλα να δούμε αν έγινε από κάτω.
Ανακατεύουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με το τυρί, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι ή μπούκοβο και καρυκεύουμε με το αρωματικό βότανο (ή μείγμα αρωματικών) που μας αρέσει, φρέσκο ή ξερό (μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κλπ).
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην τηγανίτα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια.
Α.Τ.