Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
350 γρ. κανταΐφι
10 φέτες παστουρμά
1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 αυγά
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 τσιμπιά αλάτι
1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
Ανοίγουμε και ξεχωρίζουμε τις ίνες του κανταϊφιού.
Το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα, για να μην μας ξεραθεί.
Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά, τρίβουμε το κεφαλοτύρι στον ρεντέ μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Παίρνουμε λίγες από τις ίνες του κανταϊφιού στο χέρι μας και γεμίζουμε με μία κουταλιά από το μείγμα του παστουρμά με το κεφαλοτύρι, σχηματίζοντας ρολάκια.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το κανταΐφι.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Ρίχνουμε το αλατάκι μας και το μαύρο σουσάμι.
Βουτάμε τα ρολάκια του κανταϊφιού στο μείγμα με το αυγό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά και τηγανίζουμε τα κανταϊφάκια μας.
Με μια τσιμπίδα τα γυρίζουμε και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
* Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου "Άρωμα κανέλας", των εκδόσεων Μίνωας.