Υλικά
Υλικά για 20-25 κεφτέδες
1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
2 ποτήρια του νερού νερό
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα + λίγο ακόμα, για το σοτάρισμα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κλωναράκια δυόσμο
2 κουτ. γλυκού αλάτι
στη μύτη του κουτ. γλυκού πιπέρι
2 κουτ. γλυκού κύμινο
3 αυγά
3 κουτ. σούπας αλεύρι
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε το ρύζι σε ζεστό νερό, το βράζουμε για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε πολύ λίγο λάδι και το βούτυρο και τσουρτσουρίζουμε καλά καλά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τα φέρνουμε δυο βόλτες και αμέσως κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κιμά και το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Έπειτα αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να «ξεκουραστεί».
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά χτυπημένα και σε ένα άλλο το αλεύρι.
Βουτάμε τους κεφτέδες πρώτα στο αλεύρι και έπειτα στο αυγό καλά καλά και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τους σερβίρουμε ζεστούς.
* Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου "Άρωμα κανέλας", των εκδόσεων Μίνωας.