Follow us

Καλαμαράκια γεμιστά με γραβιέρα, πιπεριά και ντομάτα

Καλαμαράκια γεμιστά με γραβιέρα, πιπεριά και ντομάτα

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα καλαμάρια

8 κομμάτια γραβιέρα πάχους 1,5 εκ. και μήκους 7 -8 εκ.

16 φέτες από καλά ξεσποριασμένη ντομάτα πάχους 1 εκ.

16 λωρίδες πράσινης πιπεριάς πλάτους 1 εκ.

8 κ.σ. ελαιόλαδο

8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

4 πρέζες ξερή ρίγανη

4 πρέζες τριμμένο γλυκάνισο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια: τα πλένουμε, κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό κόκαλο, βγάζουμε το εσωτερικό τους πολύ προσεκτικά να μην σπάσει το μελάνι, τα βάζουμε σε ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι πολλές φορές ώστε να καθαρίσει από μέσα η κουκούλα χωρίς να χαλάσει.

Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κρατάμε τα πλοκάμια για άλλη χρήση (π.χ.

ένα πιλάφι ή ένα ριζότο).

Ανακατεύουμε σε μπολ το γλυκάνισο και τη ρίγανη.

Ρίχνουμε μέσα στην κουκούλα κάθε καλαμαριού μια κουταλιά ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα γλυκάνισο –ρίγανη.

Γεμίζουμε προσεκτικά την κουκούλα βάζοντας μέσα ένα κομμάτι γραβιέρα, μια σκελίδα σκόρδο και από δύο φέτες πιπεριά και ντομάτα.

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 40-45 λεπτά.

Αφήνουμε να χλιάνουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε κομμένα σε χοντρές φέτες.

Ψήνονται και στα κάρβουνα ή στο γκριλ.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.