Υλικά
1 φρέσκος ανανάςΥλικά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. φρέσκα φασολάκια
3 μέτρια καρότα
½ φλ. φιστίκια αράπικα ανάλατα ξεφλουδισμένα
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
200 γρ. γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο
Για τη γαρνιτούρα: ½ φλ. ολόκληρα φύλλα βασιλικού, 2 κ.σ. φιστίκια ολόκληρα ανάλατα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον ανανά και τον τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
Νεροβράζουμε τα φασολάκια ίσα –ίσα να γίνουν τρυφερά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και μετά σε κομμάτια 1,5 εκ..
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι ή μπούκοβο .
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: βάζουμε στη μουλινέτα το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας κα το σκόρδο και δουλεύουμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού και αράπικα φιστίκια ανάλατα.
Α.Τ.