Follow us

Γεμιστά με κιμά και ρύζι στο φούρνο

Γεμιστά με κιμά και ρύζι στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

15 ντομάτες και πιπεριές (ή μόνο ντομάτες) σε μέτριο μέγεθος

4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες

½ κ. κιμάς μοσχαρίσιος

8 κ.σ. ρύζι καρολίνα

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

¾ φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

1 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. φρέσκος δυόσμος

4 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά, κόβουμε οριζοντίως ένα καπελάκι από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κοφτερό κουταλάκι.

Κρατάμε σε μπολ τη σάρκα τους, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και τις βάζουμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε.

Κόβουμε οριζοντίως ένα καπελάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε προσεκτικά από τους σπόρους και τις μεμβράνες.

Τις αφήνουμε στην άκρη.

Περνάμε από τη μουλινέτα τη σάρκα που έχουμε κρατήσει από τις ντομάτες.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας και πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθούν καλά οι κόμποι.

Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα 2/3 της ντομάτας που έχουμε περάσει από τη μουλινέτα και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Γυρίζουμε τις ντομάτες όρθιες, βάζουμε στο ταψί και τις πιπεριές και τις γεμίζουμε κατά τα 2/3, ώστε να έχει περιθώριο το ρύζι να φουσκώσει και τοποθετούμε τα καπάκια τους.

Στερεώνουμε τα λαχανικά βάζοντας ενδιάμεσα τις πατάτες καθέτως.

Ρίχνουμε σε μπολ την υπόλοιπη ντομάτα που έχουμε περάσει από τη μουλινέτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ½ φλ.

νερό και 1 κ.γ αλάτι.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά.

Αφήνουμε να μείνουν 15-30 λεπτά και σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.