Υλικά
4 αβγάΥλικά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ρικότα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
2 δόσεις βανιλίνης
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
500 γρ. φρέσκα βερίκοκα
μαρμελάδα βερίκοκο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.
και στρώνουμε τη βάση με λαδόκολλα.
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στα δύο και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Κόβουμε κάθε μισό βερίκοκο στα δύο.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Φτιάχνουμε τον χυλό του κέικ: κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τυρί και δουλεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα αβγών -τυριού στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα στο χυλό τα βερίκοκα και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά.
Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι και ψήνουμε γύρω στα 35 –40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια.
Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα βερίκοκο.
Α.Τ.