Υλικά
1 foie gras φρέσκο περίπου 600 gr. (καθαρισμένο από τυχόν νεύρα)Υλικά
600 gr. σταφύλια χωρίς κουκούτσια και ξεφλουδισμένα
2,5 dl Porto
Λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το foie gras σε φέτες περίπου 1,5 cm..
Σε ένα μπολ βάζετε το foie gras, τα σταφύλια και τα σκεπάζετε με το porto.
Τα αφήνετε 24 ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο.
Την επομένη, σκουπίζετε το συκώτι και το τηγανίζετε με βούτυρο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές για 30’’ από κάθε πλευρά.
Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο τηγάνι το porto και τα σταφύλια και τηγανίζετε για 2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε.
Στο τέλος, προσθέτετε το foie gras να ζεσταθεί.
Σερβίρετε αμέσως.
Σημ.: Το foie gras πρέπει να παραμείνει ροζ μέσα.
Αν το επιθυμείτε πιο ψημένο μπορείτε να το ψήσετε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.