Υλικά
Για τη ζύμη Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα αλατι
3 κ.σ. ελαιολαδο
1 ½ φλ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκάνη και κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα.
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ρίχνουμε το μείγμα στη λακουβίτσα μαζί με το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας (έχουμε δίπλα λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι και προσθέτουμε νερό αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη και αλεύρι αν κολλάει).
Μόλις είναι η ζύμη έτοιμη, τη σκεπάζουμε χαλαρά με πετσέτα και ένα μάλλινο ρούχο και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ίσα με πορτοκάλι και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 χιλ.
και πλευράς 15 εκ.
Χ 20 εκ..
Πασπαλίζουμε με τη φέτα, διπλώνουμε στη μέση και το κλείνουμε διπλώνοντας από πάνω και από κάτω.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει, γυρίζοντας το κάθε τηγανόψωμο 3-4 φορές.
Το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περισσό λάδι και το σερβίρουμε καυτό.
Α.Τ.