Υλικά
20 κοπανάκια κοτόπουλου Υλικά
Για τη σάλτσα
1 φλ. αναψυκτικό τύπου Cola
1 ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
3 λεπτές φέτες ξεφλουδισμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κοφτό κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Σπορέλαιο
1 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κοπανάκια και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (αναψυκτικό τύπου Cola, σάλτσα σόγιας, κρασί, τζίντζερ, σκόρδο, πάπρικα). Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για 2 ώρες, γυρίζοντας κάθε μισή ώρα.
Τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κρατάμε τη μαρινάδα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το σπορέλαιο.
Τηγανίζουμε τα κοπανάκια για 15 λεπτά γυρίζοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε στραγγιστά σε πιατέλα και πετάμε το λάδι.
Καθαρίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα μισά κοπανάκια και περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα.
Σιγοβράζουμε για 5 -10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να δούμε το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο στην άκρη του, γυρίζοντας 1 -2 φορές.
Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα κοπανάκια και τη μαρινάδα.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Α.Τ.