Υλικά
1 φλ. ρύζι καρολίναΥλικά
1 ½ lt φρέσκο γάλα πλήρες
½ φλ. ζάχαρη
2 δόσεις βανιλίνης
4 αβγά
2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα κόντιτα
1 φλ. τσ. σαντιγί
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό, μέχρι να το απορροφήσει και να μαλακώσει.
Αν περισσεύει νερό το σουρώνουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι το γάλα και τη ζάχαρη, αφήνουμε ανακατεύοντας επί μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με το ρύζι.
Προσθέτουμε τα κόντιτα και ξανα –ανακατεύουμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με κάποια κόκκινη μαρμελάδα (φράουλα, κεράσι, βύσσινο) ή με λωρίδες από κόντιτα.
Α.Τ.