Follow us

Παντσέτα γεμιστή με μήλα και λάχανο

Παντσέτα γεμιστή με μήλα και λάχανο

Υλικά

Υλικά

Μια  παντσέτα χωρίς τα κόκαλα γύρω στο 1.5 κ.

2  κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο

1 κ.σ. ξερό θυμάρι

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Για τη γαρνιτούρα

1 κ. πατάτες

1 κ. καρότα

½ κ. γλυκοπατάτες

1 κ.σ ξερό θυμάρι

1 κ.σ. ξερό τριμμένο κόλιανδρο

1 ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα 2 λεμονιών

¾ φλ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

½ κ. λάχανο

 4 μεσαία μήλα 

500 γρ. καβουρμάς ψιλοκομμένος

3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξερό θυμάρι 

1 φλ. μπράντι

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την παντσέτα: τρίβουμε καλά το κρέας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο, το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού.

Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το ζεματίζουμε.

Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το μεταφέρουμε σε πετσέτα.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε κυδωνάτα (σαν τις πατάτες).

Τα περιχύνουμε με λεμόνι να μην μαυρίσουν.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον καβουρμά, αρτύζουμε με το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κονιάκ .

Όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 6 -7 λεπτά, κουνώντας συνεχώς κυκλικά το τηγάνι (δεν ανακατεύουμε).

Όταν απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά, ρίχνουμε και τον άνηθο, δοκιμάζουμε το αλατοπιπέρο και διορθώνουμε.

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: καθαρίζουμε τις πατάτες, πλένουμε και ξύνουμε τις γλυκοπατάτες.

Τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 3 εκ.

καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.

Τα βάζουμε όλα σε μεγάλη λεκάνη, αλατίζουμε, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το κόλιανδρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Βγάζουμε την παντσέτα από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη γέμιση αφήνοντας ακάλυπτο 1 -½ εκ.γύρω –γύρω.

Την τυλίγουμε σε ρολό και τη δένουμε ανά 6 πόντους με σπάγκο.

Ράβουμε τις άκρες για να μην βγει η γέμιση ή τις συγκρατούμε με οδοντογλυφίδες.

Βάζουμε την παντσέτα σε ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Κατεβάζουμε τη φωτιά στους 170ο και τοποθετούμε γύρω από την παντσέτα τις πατάτες και τα καρότα.

Ρίχνουμε μέσα ένα φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε ολόκληρο το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε άλλα 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μισή ώρα για να ροδίσει το φαγητό.

Κοιτάμε πού και πού μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό (πάντα καυτό).

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να κρυώσει γύρω στα 20 -30 λεπτά.

Αφαιρούμε τους σπάγκους, κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.