Follow us

Πουρές μελιτζάνας

Πουρές μελιτζάνας

Υλικά

Υλικά

1 κ. μελιτζάνες φλάσκες

1/3  φλ. τσ. αλεύρι

1/3 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη

½ φλ. τσ. τυρί κασκαβάλι ή παρμεζάνα τριμμένο 

1 ½ φλ.τσ. γάλα

1 -2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε γυρνώντας τις συχνά, μέχρι η φλούδα τους να ζαρώσει και να καεί τόπους –τόπους.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να πιάνονται και τις βάζουμε επάνω σε ένα ξύλο κοπής.

Κόβουμε και πετάμε το κοτσανάκι και τις χωρίζουμε στα δύο με μαχαίρι.

Βγάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και πετάμε όσο περισσότερους σπόρους μπορούμε.

Μεταφέρουμε τη σάρκα σε μπολ, τη λιώνουμε με πιρούνι και ανακατεύουμε μέσα το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το διατηρούμε ζεστό επάνω στην εστία.Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει (χωρίς να κάψει), ρίχνουμε το αλεύρι.

Μαγειρεύουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.

Ρίχνουμε λίγο -λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν ενσωματωθεί όλο το γάλα και το μείγμα είναι λείο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Μαγειρεύουμε άλλα 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως το τυρί.

Ξανα –ανακατεύουμε.

Ο πουρές είναι έτοιμος για σερβίρισμα, είτε δίπλα σε κοκκινιστό κρέας (μοσχάρι ή αρνί) είτε δίπλα σε κεφτέδες ή σουτζουκάκια ενώ είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για παϊδάκια στη σχάρα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.