Follow us

Λευκές μελιτζάνες με αρωματικά βότανα στο φούρνο

Λευκές μελιτζάνες με αρωματικά βότανα στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

Όσες λευκές μελιτζάνες θέλουμε

Για κάθε μελιτζάνα:

1 κ.σ. ανάμικτα φρέσκα και ξερά βότανα (δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικός, λουΐζα, θυμάρι, δυόσμος, μέντα, κλπ)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κομμάτι λιαστή ντομάτα στο ελαιόλαδο ψιλοκομμένη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και κάνουμε τρεις βαθιές χαρακιές κατά μήκος αφήνοντάς τις ολόκληρες.

Τις αλατίζουμε καλά, φροντίζοντας να εισχωρήσει το αλάτι και στις χαρακιές και τις αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν για καμιά ώρα.

Τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε πιέζοντας προσεκτικά με τα χέρια μας και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε σε κάθε χαρακιά ελαιόλαδο και μοιράζουμε τα βότανα, τη λιαστή ντομάτα και το σκόρδο.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά ή ώσπου ένα μυτερό μαχαίρι να μπαίνει από τη μια μεριά και να βγαίνει από την άλλη χωρίς αντίσταση.Σερβίρονται ολόκληρες και πηγαίνουν τέλεια με μια χωριάτικη σαλάτα με καλή βουτυράτη φέτα ή δίπλα σε ψητά κρεατικά.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.