Υλικά
Για την κρούστα Υλικά
1 φλ. μπισκότα digestive τριμμένα
1/3 φλ. αμύγδαλα τριμμένα στη μουλινέτα
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
500 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (τύπου σεβρ)
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
¾ φλ. μέλι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γ. μαστίχα τριμμένη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρούστα: βάζουμε σε μπολ τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το αλάτι, λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τον πάτο μια φόρμας με σούστα με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε ίσο πάχος παντού, πιέζοντάς το με τα χέρια μας καλά.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη γέμιση: χτυπάμε καλά με το μίξερ το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα και το βάζουμε στο ψυγείο μια ώρα.
Βάζουμε στο ψυγείο και το μέλι.
Μεταφέρουμε το τυρί στη φόρμα.
Ρίχνουμε όλο το μέλι στην επιφάνεια και με ένα πιρούνι το «ενσωματώνουμε» στο τυρί τραβώντας γραμμές με ένα πιρούνι.
Το μέλι θα εισχωρήσει στο τυρί χωρίς όμως να ανακατευτεί μαζί του (προσέχουμε πολύ να μην αγγίζουμε τον πάτο και χαλάσουμε την κρούστα).
Γαρνίρουμε με φυλλαράκια από μέντα.