Follow us

Τούρτα παγωτού και γρανίτας με σιρόπι από ρούμι

Τούρτα παγωτού και γρανίτας με σιρόπι από ρούμι

Υλικά

Υλικά

1 έτοιμο μακρόστενο κέικ ή συσκευασμένο παντεσπάνι σε φέτες

2 φλ.τσ. γρανίτα πορτοκάλι ή λεμόνι ή φράουλα  

1 φλ. τσ. παγωτό βανίλια ή σοκολάτα

½ φλ. μπισκότα ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς χοντροσπασμένα

1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα σε φιλέτα

Για το σιρόπι

1 ½ φλ. νερό

¾ φλ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί

500 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

(εναλλακτικά 500 ml έτοιμη σαντιγί)

Εκτέλεση

Αφήνουμε το παγωτό και τη γρανίτα στη συντήρηση του ψυγείου για να μαλακώσουν λίγο.

Κόβουμε το κέικ σε 3 οριζόντιες φέτες και τις βάζουμε σε δίσκο, τη μία δίπλα στην άλλη.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.

Περιχύνουμε το κέικ με το καυτό σιρόπι λίγο –λίγο προσέχοντας να μην «πνιγεί» (δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε όλο το σιρόπι) και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το βάζουμε στο ψυγείο.

Μεταφέρουμε τη γρανίτα και το παγωτό στο ψυγείο για να μαλακώσουν λίγο.

Στρώνουμε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα με μεμβράνη (ανάλογα με το σχήμα του κέικ ή παντεσπανιού που χρησιμοποιήσαμε).

Βγάζουμε προσεκτικά μια φέτα κέικ από το δίσκο χρησιμοποιώντας σπάτουλα και τη βάζουμε στον πάτο της φόρμας.

Απλώνουμε από πάνω 1 φλ.

γρανίτα, πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα, στρώνουμε από πάνω ½ φλ.

παγωτό, καλύπτουμε πάλι με μια φέτα κέικ, 1 φλ.

γρανίτα, μπισκότα, ½ φλ.

παγωτό και τελειώνουμε με την τελευταία φέτα κέικ.

Τυλίγουμε την τούρτα με τη μεμβράνη που κρέμεται έξω από τη φόρμα και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον.

Φτιάχνουμε σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη ή χρησιμοποιούμε έτοιμη σαντιγί.

Λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε την τούρτα αναποδογυρίζοντας τη φόρμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στρώνουμε τη σαντιγί επάνω στην τούρτα.

Γαρνίρουμε με τα φιλεταρισμένα αμύγδαλα.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.