Υλικά
8 χοιρινές μπριζόλες λαιμού Υλικά
1 ματσάκι μαϊντανό
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κίτρινες
1 κ.σ. πράσινο πιπέρι χοντροκοπανισμένο με το γουδί
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού + 5 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λαδόκολλα
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τις μπριζόλες, τις πιπερώνουμε και τις αλείφουμε με χυμό πορτοκαλιού. Πλένουμε και καθαρίζουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε το σκόρδο αφαιρώντας την πράσινη ουρίτσα και το ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα και δουλεύουμε για 2 -3 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα το μυρωδικά, τις πιπεριές και το πράσινο πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί φούρνου με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις μπριζόλες, τις σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
Τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα, τις γυρίζουμε πάνω –κάτω να αλειφθούν καλά, τις ξανα -σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα και τις ψήνουμε άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με βραστές πατάτες.
Α.Τ.