Υλικά
6 ροδάκιναΥλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
4 αβγά
1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ροδάκινα, τα ζεματάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό για να βγάλουμε την πέτσα, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες πάχους 1 ½ εκ.
βράζουμε 1 1/5 φλ.
νερό ρίχνουμε μέσα το γλυκάνισο, το αφήνουμε για 15 λεπτά και το σουρώνουμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με σούστα με διάμετρο 23 εκ. και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τζίντζερ.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα –ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε το γλυκάνισο.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά (δεν μας πειράζει αν έχει λίγους σβόλους).
Ρίχνουμε μέσα το χυλό και στρώνουμε από πάνω κυκλικά τις φέτες του ροδάκινου. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
Αφαιρούμε το τσέρκι και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε ή σερβίρουμε χλιαρό με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Α.Τ.