Υλικά
16 -20 σαρδέλες Υλικά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
24 ντοματίνια
3 πράσινες πιπεριές
¾ φιλτζ. πράσινες ελιές σε φέτες
Για τη σάλτσα:
1 κ.γ. ουσάμπι
1 κ.γ. πράσινο κάρυ (πάστα)
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 -4 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες: πλένουμε τα ψάρια και κόβουμε το κεφάλι.
Αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο βάζοντας το άκρο του αντίχειρα με το νύχι προς τα πάνω από τη μεριά της κοιλιάς κάτω από το κόκαλο, εκεί που ενωνόταν με το κεφάλι.
Το σύρουμε πιέζοντας προς τα κάτω, εκεί που ενώνεται με το πτερύγιο της ουράς.
Αν δεν βγει εύκολα το κόκκαλο, χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαιράκι, για να ξεκολήσουμε το κόκκαλο από τη σάρκα.
Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα εντελώς και αφαιρούμε τα κόκκαλα που υπάρχουν στο πλάι . Ξαναπλένουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι αλατίζοντας καλά ανάμεσα στις στρώσεις.
Αφήνουμε τις σαρδέλες στο ψυγείο να τις πιάσει το αλάτι γύρω στα 30 λεπτά.
Κόβουμε 6 κομμάτια λαδόκολα μήκους 40 εκ.
το καθένα και το διπλώνουμε στα δύο.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Καθαρίζουμε το σκόρδο αφαιρώντας την πράσινη ουρίτσα και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ουασάμπι, το κάρυ το ελαιόλαδο και το μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι λαδόκολας 5 -7 φιλέτα σαρδέλας, τα σκεπάζουμε με το μείγμα των λαχανικών και περιχύνουμε τη σάλτσα με το ουασάμπι και το κάρυ επάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.
Κλείνουμε τα πακέτα διπλώνοντάς σαν φάκελο, σε τετράγωνο σχήμα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα φούρνου.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες μέσα στα πακετάκια, που τα ανοίγουμε μόλις φθάσουν στο πιάτο.
Α.Τ.