Follow us

Ζελέ καρπούζι

Ζελέ καρπούζι

Υλικά

Υλικά

2 κ. καρπούζι + 200 γρ. καρπούζι

16  φύλλα ζελατίνης ή 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη *

2  κ.σ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Βγάζουμε τους σπόρους και λιώνουμε το καρπούζι στο μπλέντερ.

Το σουρώνουμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι.

Χρειαζόμαστε 1 lt χυμό (περίπου 4 φλ.).

Βγάζουμε τους σπόρους από τα 200 γρ.

καρπούζι και κόβουμε την ψίχα σε κύβους 1 εκ.

Βάζουμε το μισό χυμό καρπουζιού στο ψυγείο.

Βράζουμε τον υπόλοιπο καρπουζοχυμό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό που έχουμε αφήσει στο ψυγείο και ξανα –ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε σε 8 βρεγμένα φορμάκια τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομματάκια του καρπουζιού και ρίχνουμε μέσα το ζελέ.

Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι.

*Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα βάζουμε πρώτα να μαλακώσουν σε 1/2 φλ.

κρύο νερό, τα στύβουμε και μετά τα ρίχνουμε στο βραστό χυμό.

Α.Τ.

κρύο νερό, τα στύβουμε και μετά τα ρίχνουμε στο βραστό χυμό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.