Υλικά
Υλικά για τη ζύμηΥλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι μαζί με νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντας την να μην κολλάει στα χέρια μας)
1/2 ποτηράκι του καφέ τσικουδιά
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1 µατσάκι µαϊντανό
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκοµµένο δυόσµο
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκοµµένο µάραθο ή άνηθο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
µερικά κρεµµυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι κρεµµύδια ξηρά κοµµένα ή τριµµένα στον τρίφτη
1 µάτσο άγρια χόρτα αρωµατικά
½ κιλό µυζήθρα (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε με ένα πλάστη το ζυμάρι.
Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στο σχήμα από πιατάκι τσαγιού.
Πλένουµε τα χόρτα και τα αφήνουµε να στραγγίσουν καλά.
Τα ψιλοκόβουµε και τα αλατίζουµε τρίβοντάς τα µε τα χέρια για να µαραθούν, προσθέτουµε τον µαϊντανό, τον δυόσµο κ.λπ.
καθώς και τα κρεµµυδάκια, το λάδι, το πιπέρι, τη µυζήθρα και ανακατεύουµε καλά.
Ανοίγουµε το φύλλο µας, όχι πολύ λεπτό, κόβουµε µε πιατάκι, βάζουµε τη γέµιση, διπλώνουµε στα δύο, κλείνουµε καλά, πατώντας τις άκρες µε πιρούνι.
Τα αλείφουµε µε αβγό, βάζουµε από πάνω και λίγο σουσάµι και τα ψήνουµε στους 180 -200 βαθµούς µισή ώρα περίπου.
(Συνταγή: incrediblecrete)